ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

Gemoedsrust

Kijken met de ogen van gisteren helpt niet bij het omgaan met vraagstukken van vandaag en morgen. Onze complexe wereld laat ons zien hoe alles met alles samenhangt. Het lukt niet om de werkelijkheid te vangen in concepten en schema’s. Denken in termen van oorzaak en gevolg, schuldenaar en slachtoffer, gebaseerd op afgeronde en beperkende waarheden, leidt tot versnippering en verwarring. Wanneer we onze visies, gedachten, overtuigingen en denkpatronen durven te onderzoeken, en waar nodig los te laten, gaat een poort naar wijsheid open.

Onderzoeken en loslaten vraagt om helder, open en oordeelloos waarnemen. Het vraagt om luisteren op een dieper niveau naar jezelf en naar anderen en het durven en kunnen zien van de ‘duizend dingen’ zoals ze zijn. Het gaat om verschillen te benutten als bron van inspiratie, in plaats van conflict. Het gaat om het vermogen buiten de kaders (out of the box) te denken en de durf om experiment en het avontuur aan te gaan. Het vraagt om het koesteren van onze aangeboren nieuwsgierigheid, onbevangenheid en creativiteit. Kwaliteiten die helpen om bij je authentieke zelf te komen. 

 

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds