ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

Veerkracht

Elke dag komt een tsunami aan informatie op ons af. We nemen niet altijd voldoende rust(pauzes) en voldoende momenten voor reflectie. De verleiding is groot om vermoeidheid, belasting en spanningen te compenseren via overdadig en verkeerd eten of via genotsmiddelen. Het lijkt erop dat hoe groter de verantwoordelijkheden zijn, hoe meer lichamelijke en geestelijke tol ze eisen. Dit alles veroorzaakt verkrampingen. Die worden zichtbaar en voelbaar via onder meer hoog opgetrokken schouders, nek – en rugpijnen en via een oppervlakkige ademhaling.

Het leiden van jezelf langs het pad van veerkracht is een belangrijk onderdeel van het leiding nemen over je eigen leven.

Veelal wordt het fysieke pad geassocieerd met termen als discipline, doorzettingsvermogen en oefenen. Maar jezelf gunnen om goed in je vel te zitten, is een beter uitgangspunt. Er ontstaat dan makkelijker een natuurlijke discipline, die niet als zodanig aanvoelt. Net zoals de routine waarmee je dagelijks je tanden poetst.

Het geheim van veerkracht is niet dwingen, maar jezelf gunnen dat je thuis bent in je lichaam en dat je een rustige geest kunt bewerkstelligen. 

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds