ZinenZenheadervervolg
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds

Waar een wil is, is een omweg.

Zoektocht van een ziel naar zin

Het boek vertelt het verhaal van een kind dat terechtkomt op een plek vol grofheid, alcoholmisbruik, ruzie en geweld. Alles in zijn jonge jaren richt zich op overleven door verzet, vlucht en afwijzing van een wereld waarin de pijn van een wrede jeugd zich duizendvoudig lijkt te herhalen.

Het is het persoonlijke verhaal van een ‘zoeker’ die in 1970 de jongste stakingsleider (21 jaar) in Nederland zal worden, een jongeman die zich verliest in de uiterst linkse beweging en zich uiteindelijk weet te bevrijden uit deze ‘ideologische’ kooi. Het boek bevat beschrijvingen van onorthodoxe wegen en avonturen in Nepal en Tibet en biedt een verfrissende en ondogmatische kijk op persoonlijke groei.

‘Waar een wil is, is een omweg’ biedt prikkelende gezichtspunten op levensvragen en dat met de nodige humor en met beide benen op de grond.

Pocket. 184 pagina's. Prijs € 17,95.

Via Boekenbestellen:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845

Uitgebreide recensie

https://www.debezieling.nl/wijze-les-van-wouter-ter-braake-je-kunt-aan-de-meest-uiteenlopende-situaties-zin-en-betekenis-te-geven/

 

DICHTER OP TOURNEE IN 2022

Op 24 juni vond de lancering plaats van het boek ‘Dichter bij de ziel’. Zaterdag 16 juli volgde een signeersessie door Wouter ter Braake bij boekwinkel De Mandarijn in Gorinchem. De komende maanden komen er meer sessies. Als eerste op 1 september een gesprek op de lokale radio Exxact FM en op 9 september een signeersessie bij de Readshop Barendrecht.

‘ZINVOL OUDER WORDEN, ZIN IN OUD ZIJN’

Een prikkelende gedachte, door Wouter ter Braake uitgewerkt in een essay. William Vat gaat op 1 september over deze gedachte in gesprek met de 73-jarige Barendrechtse schrijver/dichter. Op 9 september presenteert en signeert hij bij de Readshop op de Middenbaan zijn recent verschenen boek ‘Dichter bij de ziel’. De schrijver debuteerde op de leeftijd van eenenzeventig jaar met zijn boek ‘Waar een wil is, is een omweg. een ziel op zoek naar zin’. Alle reden om met deze actieve zeventiger het te hebben over zaken als ‘wat kun je doen om fysiek en mentaal fit te blijven?’ ‘Hoe kunnen we beperkende ideeën over oud zijn ombuigen?’ ‘Wat is de rijkdom van het ouder zijn en hoe kunnen we een herwaardering van ’oud zijn’ bewerkstelligen?’ Zijn stelling is: beschouw jezelf niet als oud, al raak je wellicht beperkt in de loop der jaren. Het gaat om de kunst van zinvol ouder worden. Een kunst die we ons eigen moeten maken. In dat opzicht zijn wij ouderen beginners.

DE DICHTER ALS LEERMEESTER

‘De dichter als leermeester’. Onder deze titel verzorgt Wouter ter Braake een lezing tijdens het boek- /kunstevenement op 29 oktober in de grote Kerk in Emmen.

In een persoonlijk verhaal vertelt hij over het de kracht van de innerlijke stem, het luisteren naar de intuïtie en hoe die stem zich in zijn leven manifesteerde via gedichten. Hij laat zien hoe het luisteren naar die stem de dichter en schrijver in hem deed ontwaken. Dit leidde tot zijn boek : ‘Waar een wil is, is een omweg. Een ziel op zoek naar zin’ en dit jaar tot zijn tweede boek ‘Dichter bij de ziel’ (uitgeverij Van Warven). In november verschijnt zijn roman over het leven van arbeidersvrouwen in de vorige eeuw, met als titel ‘Annigje Opdevelde. Haar levenspijn en de helende kracht van verhalen’.

Waar een wil is, is een omweg’ is een boeiend relaas van de levensweg van een jongen die opgroeit in een situatie van huiselijk geweld, alcohol en miskenning. Als tiener verlaat hij het ouderlijk huis en via een eenzame weg, vol omwegen (onder meer via reizen in de Himalaya) leert hij zijn pijn en wrok los te laten. Hij ontdekt de helende werking van vergeving en laat beperkende overtuigingen los en schept zo ruimte voor de ontwikkeling van zijn talenten. Een hoopvol relaas met een ondogmatische kijk op het omgaan met levenspijnen. (Voor uitgebreide informatie en reviews zie https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845).

‘Dichter bij de ziel’ is een schilderachtige verzameling poëzie en filosofie over de mens en de natuur. De schrijver/dichter staat stil bij levensvragen. Hij laat zien dat antwoorden maar voor een deel met het rationele verstand te vinden zijn, want levensvragen raken verborgen mysteries.

Beide boeken zijn in elke boekwinkel verkrijgbaar. Ze kunnen, desgewenst gesigneerd, worden gekocht bij de schrijver tijdens één van de sessies.

DICHTER BIJ DE ZIEL BIJ BINNENINN LELYSTAD

Op donderdag 10 november vindt bij BinnenInn, Neringpassage 54, Lelystad Centrum een vertel- en signeersessie plaats. De boeken van Wouter ter Braake en zijn werkwijzen komen aan bod. BinnenInn is een ontmoetingsplek voor mensen en groepen van alle leeftijden en vanuit verschillende culturen en achtergrond.

Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds