ZinenZenheader
ZinenZenknoppenrij2
ZinenZenknoppenrij2 knophomeneg ZinenZenknoppenrij2 knopartikelneg ZinenZenknoppenrij2 knoppraktijkneg ZinenZenknoppenrij2 knoplevensneg ZinenZenknoppenrij2 knopcontactneg ZinenZenknoppenrij2
Vervolgpaginasfonds
Vervolgpaginasfonds Vervolgpaginasfonds
 

TEAMTRAINER EN COACH

Vanaf april 2021: Boeken en publicaties

In mijn boeken komen levensverhalen en levensvragen aan bod zoals vergeving, omgaan met pijn en ongemak, sterfelijkheid, de zoektocht naar de goddelijke essentie en de rusteloze mens. Ik ben als schrijver een productieve laatbloeier. Mijn werk wordt gewaardeerd door de levendige en prettige schrijfstijl. De inhoud van mijn werk heeft de kracht om onder alledaagse waarnemingen en gebeurtenissen diepere lagen bloot te leggen.

In twee jaar tijd verschenen vijf boeken en publicaties van mijn hand:

‘Waar een wil is, is een omweg. Een ziel op zoek naar zin’/april 2021. Dit boek werd in eigen beheer uitgegeven: https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845‘

De volgende publicaties verschenen bij uitgeverij Van Warven in Kampen: https://uitgeverijvanwarven.nl/product/arthurs-pelgrimage/

‘Dichter bij de ziel. Poëtische mijmeringen’/juni 2022.

Annigje Opdevelde. De helende kracht van verhalen’/november 2022.

Zinvol ouder worden, zin in oud zijn. Over betekenisgeving’/april 2023.

‘Arthur’s pelgrimage. Kroniek van een spirituele ontdekkingsreis’/november2023
 

 

E-mail: wouter@zinenzen.nl

Telefoon: 06-11332620

Zingevingscoach

Ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven. Ieder mens verlangt ten diepste naar een zinvol leven. Wanneer men zinvol bezig is en zinnige dingen doet, opent zich een onuitputtelijke bron van motivatie en creativiteit.

Wouter ter Braake is zingevingscoach en begeleidt mensen bij het ontrafelen en herscheppen van hun levensverhalen. Hij verstaat de kunst om een respectvolle en veilige sfeer te scheppen waarin mensen constructieve confrontaties met zichzelf durven aangaan. Zijn levensvisie: Ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven. Ieder mens verlangt ten diepste naar een zinvol leven. Wanneer men zinvol bezig is en zinnige dingen doet, opent zich een onuitputtelijke bron van motivatie en creativiteit.

Vanaf september 2011: Zin en Zen.

Coaching en zingeving

Zingevingscoaching focust op fundamentele vragen als ‘wie ben ik geworden, wat verberg ik voor mezelf en wie ben ik ten diepste?’ Zingevingscoaching is in zijn aard levensweg-coaching.

Vaak is er voor de vraag naar begeleiding een concrete aanleiding: zich herhalende knelpunten of conflicten in het werk, of steeds terugkerende problematiek in relaties. Knelpunten en problematiek die heel vaak hun stem fysiek laten horen. In rusteloosheid, vermoeidheid, burn-outverschijnselen en dergelijke. Veelal wordt men geplaagd door vervelend aanvoelende emoties als faalangsten, gevoelens afgewezen te worden, onzekerheden, of een grondig gevoel van zinloosheid over de dingen waar men bezig is.

Levensweg-coaching van ZinenZen focust op de wil van ieder mens om van betekenis te zijn en richt zich op zinvolle taken en zinvolle doelstellingen die een mens kan en wil vervullen. Het ontzenuwt belemmerende overtuigingen, negatieve zelfbeelden en gedragspatronen die levensgeluk ondermijnen. Belemmerende overtuigingen en negatieve zelfbeelden staan een vrij zicht op unieke talenten en de ontplooiing ervan in de weg.

Levensweg-coaching kijkt terug op sleutelgebeurtenissen die overtuigingen en negatieve zelfbeelden in de geest van een gepijnigde mens hebben geïmplanteerd. Het richt zich op het loslaten van belemmerende overtuigingen en negatieve zelfbeelden en activeert een inspirerende kijk op een zinvolle toekomst. Daarbij wordt de coachee voor vragen gesteld als: ‘wat is mijn kracht? Wat zijn mijn talenten? Wat wil ik bijdragen? Wat zijn mijn waarden? Welke zin kan en wil ik aan mijn eigen leven geven? Wat moet ik daarvoor loslaten?’ Een dergelijke fundamentele heroriëntatie op het individuele zijn helpt om gedrag dat in pijnlijke kringetjes ronddraait los te laten en er meer levens-vervullend denken en doen voor in de plaats te stellen.

Levensweg-coaching komt tegemoet aan de (existentiële) wil van de mens om van betekenis te zijn en zich van betekenis te voelen. Om het even in welke levensfase men zich bevindt en om het even welke levensdrama’s en -pijnen men op het levenspad heeft ontmoet. Levensweg-coaching sterkt het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen.
Het richt zich op de uitdaging om betekenis te geven aan het eigen leven; hetgeen voor ieder mens een volstrekt unieke, individuele uitdaging is.

Vanaf februari 2018 vrijwillig coach bij JINC

Vanaf april 2021: Boeken en publicaties

In mijn boeken komen levensverhalen en levensvragen aan bod zoals vergeving, omgaan met pijn en ongemak, sterfelijkheid, de zoektocht naar de goddelijke essentie en de rusteloze mens. Ik ben als schrijver een productieve laatbloeier. Mijn werk wordt gewaardeerd door de levendige en prettige schrijfstijl. De inhoud van mijn werk heeft de kracht om onder alledaagse waarnemingen en gebeurtenissen diepere lagen bloot te leggen.

In twee jaar tijd verschenen vijf boeken en publicaties van mijn hand:

  • ‘Waar een wil is, is een omweg. Een ziel op zoek naar zin’/april 2021.
  • ‘Dichter bij de ziel. Poëtische mijmeringen’/juni 2022.
  • ‘Annigje Opdevelde. De helende kracht van verhalen’/november 2022.
  • Zinvol ouder worden, zin in oud zijn. Over betekenisgeving’/april 2023.
  • En in het najaar van 2023 verschijnt ‘Arthur’s pelgrimage. Kroniek van een spirituele ontdekkingsreis’.

Mijn eerste boek werd in eigen beheer uitgegeven: https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845

De andere publicaties zijn verschenen bij uitgeverij Van Warven in Kampen: https://uitgeverijvanwarven.nl/product/annigje-opdevelde/

E-mail: wouter@zinenzen.nl

Telefoon: 06-11332620

 
knopartikelneg1 knopartikelneg knoppraktijkneg1 knoppraktijkneg knoplevensneg1 knoplevensneg